Direct naar de inhoud.

Expositie Pictura Groningen

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 12 okt 2021
  • tags:

Samen met Galerie Boven leden exposeren we van 10 oktober t/m 21 november bij Pictura in Groningen.

Persbericht.

Galerie Boven exposeert in Pictura 

Kunstenaarscollectief “Galerie Boven” uit Stadskanaal viert dit jaar haar 20-jarige jubileum met een expositie in Pictura van 10 oktober t/m 21 november a.s.

De meeste leden van Galerie Boven wonen en werken in de omgeving van Stadskanaal. Het werk dat zij exposeren is net zo veelzijdig als de kunstenaars en de technieken die zij gebruiken. Wat inspireert hun werk?

Metaal en stenen van de Hondsrug, fijne kleurdetails, abstractie en minimaliteit, uitdaging, mens zijn, heftige eigentijdse gebeurtenissen, winter en verstilling, groei en erosie, corona, mens en dier, Texel en nieuwe technieken, krachten en emoties, spel van licht en donker.

Het bijzondere van deze expositie is veelzijdigheid van de techniek en de uitvoering van het geëxposeerde werk: abstracte beelden die steen en staal combineren, bronzen en natuursteen, kleurpotlood tekeningen, schilderijen (olie, acryl, drukinkt), collages, etsen, steendrukken, aquarel-inkten op papier, fijne inktprenten.

Op zondag 10 oktober om 15.00 uur wordt de expositie geopend door de heer Leen Kaldenberg uit Leermens, die bekend staat om zijn schilderijen van het Groningse landschap m.b.v. ei-tempera. Deze opening is alleen toegankelijk voor genodigden. Vanaf woensdag 13 oktober is de tentoonstelling geopend voor publiek.

Op de zaterdagen 16, 23 en 30 oktober en op zaterdag 6 en 13 november zijn er om 15.30 uur rondleidingen, waarbij de werken worden toegelicht. Deze rondleidingen zullen een informeel karakter hebben.