Direct naar de inhoud.

Cursusaanbod

Onderstaande schildercursussen zijn onder voorbehoud i.v.m. de corona crisis! Indien mogelijk dan gaan deze door met in acht neming van de maatregelen die dan gelden.

Zomercursus Schilderen 2021.

We mogen weer!! *

Sta je te trappelen om weer te gaan schilderen? Niet willen wachten tot het najaar?

Voor diegene bied ik een zomercursus aan. Heel geschikt om er weer helemaal in te komen! Niet elke week,  geen 10 maar 6 lessen! Op de maandag middag en avond, dinsdagavond en woensdagavond. En daarbij gaan we, als het mogelijk is met mooi weer buiten schilderen.

De cursus is opgedeeld in 3 gedeelten van elk 2 lessen, elke 2 lessen gaan 

we een stap in de richting van het eigen maken van de verschillende materialen. Het is de bedoeling meer diepgang te geven aan je werk. Geschikt voor ervaren en onervaren schilders. Oud cursisten kunnen verder met hun eigen werk.

–    Het eerst gedeelte is voor de  beginnende schilder om de basis te leren, denk aan mengen, licht- donker contrast, compositie en kleurgebruik. Gevorderden kunnen de eerste les zelfstandig werken. Ik begeleid dan om te kijken welk onderwerp geschikt is en om feedback te geven.

–  Tijdens het tweede gedeelte gaat iedereen gelijk want in dit blok gaan we met dezelfde materialen werken. Denk aan aquarel, acrylverf en olieverf. Ik zal je verschillende technieken en manieren uitleggen die je verder zullen brengen met het materiaal. Met deze technieken gaan we spelen.

–   Het laatste gedeelte  gaan we werken aan 1 schilderij. In dit schilderij ga je alle sterke eigenschappen en beeldelementen die tijdens het eerste en het tweede gedeelte bij je naar voren zijn gekomen, combineren tot 1 meesterwerk met het materiaal naar keuze!

Aan de Omloop 90 op de bovenste verdieping geef ik deze cursus. Naast het binnen werken wil ik kijken of het mogelijk is om buiten te werken. Goed voor het oefenen naar de waarneming! Zorg dat je wat mooie foto’s mee neemt, die zullen we zeker gebruiken.  De resultaten zullen aan het einde van de cursus per persoon verschillen. Je zal merken dat jou handschrift en de manier van werken een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt.

De cursus zal bestaan uit 6 lessen van 2 ½ uur. Mijn zomer prijs van de totale cursus is € 75,-** inclusief basis materialen en koffie of thee.  

Meld je aan door een mail te sturen naar: rohr-dubbeld@wxs.nl

Gebruik voor de mail het onderwerp: ‘Zomer cursus Schilderen’ en vermeld in de mail je voor- en achternaam, telefoonnummer, (liefst mobiel i.v.m. WhatsApp) en in welke groep (bijv. ‘Groep 2’) je de cursus wilt volgen.

De tijdstippen staan onderaan vermeld.

Wanneer jij je aanmeldt, krijgt je zo spoedig mogelijk een bevestiging van jou aanmelding op je mailadres. In de mail zit ook de verdere informatie.

Max 8 personen per groep! ***

groep 1, maandagmiddag, tijd 13.30 – 16.00; 5 en 12-7, 16 en 23-8, 6 en 13-9

groep 2 maandagavond, tijd 19.00 – 21.30u,

groep 3 dinsdagavond, tijd 19.00 – 21.30u, 6 en 13-7, 17 en 24-8, 7 en 14-9

groep 4 woensdagavond, tijd 19.00 – 21.30u, 7 en 14-7, 18 en 25-8, 8 en 15-9

*De cursus wordt gegeven onder regels van corona d.w.z. afstand houden, handen wassen en bij klachten thuis blijven. Ook geldt dat men gevaccineerd is of een negatieve test heeft. In het atelier zijn de plekken afgeschermd met doorzichtig folie.

** Voor oud-cursisten die nog lessen open hebben staan kunnen deze met de cursusprijs verrekenen.

*** Bij verhindering bestaat de mogelijkheid deze in een van de andere groepen in te halen na overleg.

Teken- en Schildercursussen

Een nieuwe cursus tekenen en schilderen start, bij voldoende aanmeldingen, op 20 september 2021 in mijn atelier op maandagmiddag van 13.30-16u en maandagavond van 19-21.30uur. 

Daarnaast de dinsdagavond van 19-21.30u. Start bij voldoende aanmeldingen 21 september 2021. Indien een cursus vol is kun je wel op de wachtlijst voor het voorjaar 2022.  (min. 5 max. 8 personen)

Bij voldoende deelname is er ook de mogelijkheid om op de woensdagavond deze cursus te volgen!!! Van 19-21.30u. Start 22 september 2021!

Een cursus tekenen- en schilderen in een omgeving die je inspireert tot ‘t maken van kunst. Onder leiding van een professioneel kunstenaar nieuwe vaardigheden ontwikkelen en je eigen mogelijkheden verkennen. Werken naar model, portret en/of stilleven in een gezellige groep…

de cursus:
De schilder- en tekencursus is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Er wordt gekeken welke materialen je nodig hebt. Diverse teken- en schildertechnieken worden behandeld en er wordt aandacht besteedt aan thema’s zoals compositie, vorm, kleur, clair-obscuur en expressie. Er wordt gewerkt naar de waarneming (stilleven), maar mogelijkheden tot abstraheren worden ook aangereikt. Je krijgt veel individuele begeleiding terwijl meer theoretische onderwerpen groepsmatig worden behandeld.

Privéles.

I.v.m. de corona maatregelen is er wel op beperkte schaal privé les mogelijk met inachtneming van de voorschriften. Prijzen op aanvraag.

Workshop Portret tekenen

Onder deskundig leiding wordt je in een dagdeel de basisprincipes en technieken bij gebracht van het portrettekenen. De workshop is geschikt voor zowel beginners om de basis te leren, als voor mensen met enige ervaring die hun techniek verder willen ontwikkelen. Stap voor stap  ga je aan de slag bij de opbouw van een portret. Je leert tijdens de workshop werken met verschillende materialen, je ontdekt de juiste verhoudingen en je leert verschillende technieken om realistische lichtinval en schaduw te creeëren. Na deze workshop ben je in staat om deze hobby zelfstandig verder door te ontwikkelen en je omgeving ( en jezelf) te verbluffen met schitterende tekeningen.

data: 6 november 2021, 5 februari 2022,  van 13 – 16uur,  inclusief tekenmateriaal, koffie/thee. Minimaal 6, maximaal 10 personen.

Normaal kost de workshop € 45,- nu voor € 35,-! 

Workshop Stenen beschilderen

Wil je graag met een groepje mensen creatief zijn. Deze workshop geef ik thuis in eigen atelier. Onder deskundige leiding krijg je uitgelegd hoe je te werk gaat met een zelf uitgezochte steen. Stap voor stap word je begeleid in het proces van het creëren van je eigen beschilderde steen. Je kunt je laten inspireren door de aanwezige voorbeeld-stenen.  De prijs is incl. steen, gebruik schildersmaterialen, aflakken van de stenen en begeleiding. Erg leuk als een zelfgemaakt cadeau voor St. Nicolaas, Kerst, verjaardag, jubileum en andere mogelijkheden!

Kosten: € 30,- Duur: 13—16.30u.

Aantal personen: min 5 max 8. datum: 23 oktober 2021.

Er is ook de mogelijkheid om een datum te reserveren voor een groep op locatie. Prijs op aanvraag.

docent:
Ietje Röhr is in 1988 afgestudeerd aan de Nieuwe Leraren Opleiding richting tekenen- en schilderen / textiele werkvormen. Zij schildert portretten van mens en dier, exposeert regelmatig en heeft een jarenlange ervaring in lesgeven.

materialen:
Je krijgt voorlichting over materialen. Het is de bedoeling dat je zelf je eigen materiaal aanschaft. Op deze manier bouw je zelf ook ‘n eigen ‘arsenaal’ op. Tekenmaterialen (houtskool en schetspapier) zijn wel bij de cursus inbegrepen, voor verdere vragen over materialen kun je bij Ietje terecht.

tijden cursussen:
Maandagmiddag van 13.30 u. tot 16.00 uur. Maandagavond 19 – 21.30u. Dinsdagavond 19-21.30u. Woensdagavond 19-21.30U (alleen bij voldoende aanmelding) 

Kosten:
Een teken-/schildercursus kost
€ 120,00 voor 10 lessen. incl. tekenmateriaal, koffie/thee. excl. verf en penselen.

Inlichtingen: rohr-dubbeld@wxs.nl