Direct naar de inhoud.

Cursusaanbod

Onderstaande schildercursussen zijn onder voorbehoud i.v.m. de corona crisis! Indien mogelijk dan gaan deze door met in acht neming van de maatregelen die dan gelden.

Overzicht cursussen en workshops voor- en najaar 2022:

  • Teken- en Schilder cursussen: maandagmiddag, maandagavond, dinsdagavond en woensdagavond (alleen bij voldoende deelnemers) start 1e week februari en in najaar 3e week september 2022

Workshops:

  • Portret tekenen 5 november 2022,
  • Stenen Schilderen 22 oktober 2022,
  • Schilderen 10 december 2022

Teken- en Schildercursussen

Voor de cursussen kunt u zich aanmelden tot een week voor aanvang. Bij vol kunt u altijd op de wachtlijst!

Een nieuwe cursus tekenen en schilderen start, bij voldoende aanmeldingen, op 19 september 2022 in mijn atelier op maandagmiddag van 13.30-16u en maandagavond van 19-21.30uur. 

Daarnaast de dinsdagavond van 19-21.30u. Start bij voldoende aanmeldingen 20 september 2022. Indien een cursus vol is kun je wel op de wachtlijst of voor het najaar 2022.  (min. 5 max. 8 personen)

Bij voldoende deelname is er ook de mogelijkheid om op de woensdagavond deze cursus te volgen!!! Van 19-21.30u. Start 21 september 2022!

Een cursus tekenen- en schilderen in een omgeving die je inspireert tot ‘t maken van kunst. Onder leiding van een professioneel kunstenaar nieuwe vaardigheden ontwikkelen en je eigen mogelijkheden verkennen. Werken naar model, portret en/of stilleven in een gezellige groep…

de cursus:
De schilder- en tekencursus is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Er wordt gekeken welke materialen je nodig hebt. Diverse teken- en schildertechnieken worden behandeld en er wordt aandacht besteedt aan thema’s zoals compositie, vorm, kleur, clair-obscuur en expressie. Er wordt gewerkt naar de waarneming (stilleven), maar mogelijkheden tot abstraheren worden ook aangereikt. Je krijgt veel individuele begeleiding terwijl meer theoretische onderwerpen groepsmatig worden behandeld.

Privéles.

Voor wie dit wil is er ook de mogelijkheid privé les te nemen. Tijd in overleg.

Workshop Portret tekenen

Onder deskundig leiding wordt je in een dagdeel de basisprincipes en technieken bij gebracht van het portrettekenen. De workshop is geschikt voor zowel beginners om de basis te leren, als voor mensen met enige ervaring die hun techniek verder willen ontwikkelen. Stap voor stap  ga je aan de slag bij de opbouw van een portret. Je leert tijdens de workshop werken met verschillende materialen, je ontdekt de juiste verhoudingen en je leert verschillende technieken om realistische lichtinval en schaduw te creeëren. Na deze workshop ben je in staat om deze hobby zelfstandig verder door te ontwikkelen en je omgeving ( en jezelf) te verbluffen met schitterende tekeningen.

data: 5 november 2022,  van 13 – 16uur,  inclusief tekenmateriaal, koffie/thee. Minimaal 6, maximaal 10 personen.

Normaal kost de workshop € 45,- nu voor € 35,-! 

Workshop Stenen beschilderen

Wil je graag met een groepje mensen creatief zijn. Deze workshop geef ik thuis in eigen atelier. Onder deskundige leiding krijg je uitgelegd hoe je te werk gaat met een zelf uitgezochte steen. Stap voor stap word je begeleid in het proces van het creëren van je eigen beschilderde steen. Je kunt je laten inspireren door de aanwezige voorbeeld-stenen.  De prijs is incl. steen, gebruik schildersmaterialen, aflakken van de stenen en begeleiding. Erg leuk als een zelfgemaakt cadeau voor St. Nicolaas, Kerst, verjaardag, jubileum en andere mogelijkheden!

Kosten: € 30,- p.p. Duur: 13—16.30u.

Aantal personen: min 4 max 8. datum:  22 oktober 2022.

WORKSHOP SCHILDEREN! NIEUW!!!

Een workshop waar zowel beginnelingen als wat meer ervaren schilders aan kunnen deelnemen.

Gezellig een dagje uit en onder het genot van een kopje koffie of thee met koek, krijg je uitleg hoe te beginnen en werken met acrylverf.

Je hoeft niets mee te nemen, alles is aanwezig (ook veel foto’s van portretten van dieren), en voor de lunch wordt gezorgd!

Er is plaats voor max. 6 personen en min. 4 personen.
De kosten zijn € 65,00 per persoon
Tijd: van 9.30 uur tot 16.00 uur, datum 10 december 2022

De workshop wordt gegeven in mijn atelier op de 2e etage

  • Er is ook de mogelijkheid je als groep op te geven op een datum in overleg voor de workshops. tel. 0620956647
  • In overleg kan ik ook workshops op locatie geven, bijv in personeelskantine, clubhuis of bij u in eigen tuin cq schuur, hobbyruimte zolang er genoeg ruimte is!

docent:
Ietje Röhr is in 1988 afgestudeerd aan de Nieuwe Leraren Opleiding richting tekenen- en schilderen / textiele werkvormen. Zij schildert portretten van mens en dier, exposeert regelmatig en heeft een jarenlange ervaring in lesgeven.

materialen:
Je krijgt voorlichting over materialen. Het is de bedoeling dat je zelf je eigen materiaal aanschaft. Op deze manier bouw je zelf ook ‘n eigen ‘arsenaal’ op. Tekenmaterialen (houtskool en schetspapier) zijn wel bij de cursus inbegrepen, voor verdere vragen over materialen kun je bij Ietje terecht.

tijden cursussen:
Maandagmiddag van 13.30 u. tot 16.00 uur. Maandagavond 19 – 21.30u. Dinsdagavond 19-21.30u. Woensdagavond 19-21.30U (alleen bij voldoende aanmelding) 

Kosten:
Een teken-/schildercursus kost
€ 120,00 voor 10 lessen. incl. tekenmateriaal, koffie/thee. excl. verf en penselen.

Inlichtingen: rohr-dubbeld@wxs.nl