Direct naar de inhoud.

Cursusaanbod Ietje Röhr Atelier

Overzicht cursussen en workshops voor- en najaar 2024 *:

Workshops en cursussen worden gegeven in mijn atelier op de 2e etage, bereikbaar met trap.

  • Teken- en Schilder cursussen: maandagmiddag, maandagavond, dinsdagavond en woensdagmiddag (alleen bij voldoende deelnemers) en woensdagavond start eind januari en in najaar 3e week september

Workshops:

  • Aquarelleren zaterdag13-16, 19 oktober 2024
  • Miniatuur schilderen, 13-16.30u, 23 november 2024
  • Portret tekenen zaterdag 13-16u, 2 november 2024,
  • Stenen Schilderen najaar 2024

Teken- en Schildercursussen

Voor de cursussen kunt u zich aanmelden tot een week voor aanvang.

Bij vol kunt u altijd op de wachtlijst!

Een nieuwe cursus tekenen en schilderen start, bij voldoende aanmeldingen, op 16 september 2024 in mijn atelier op maandagmiddag van 13.30-16u en maandagavond van 19-21.30uur. 

Daarnaast de dinsdagavond  van 19-21.30u. Start bij voldoende aanmeldingen 17 september 2024. Indien een cursus vol is kun je wel op de wachtlijst of voor het voorjaar 2025.  (min. 5 max. 8 personen)

Ook  op de woensdagavond is de mogelijkheid deze cursus te volgen!!! Van 19-21.30u. Start 18 september 2024!

NIEUW: aangezien er vraag naar was wordt de cursus ook op woensdagmiddag aangeboden, alleen bij voldoende deelname. Van 13.30-16u. Eventuele start op 18 september

Een cursus tekenen- en schilderen in een omgeving die je inspireert tot ‘t maken van kunst. Onder leiding van een professioneel kunstenaar nieuwe vaardigheden ontwikkelen en je eigen mogelijkheden verkennen. Werken naar model, portret en/of stilleven in een gezellige groep…

de cursus:
De schilder- en tekencursus is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Er wordt gekeken welke materialen je nodig hebt. Diverse teken- en schildertechnieken worden behandeld en er wordt aandacht besteedt aan thema’s zoals compositie, vorm, kleur, clair-obscuur en expressie. Er wordt gewerkt naar de waarneming (stilleven), maar mogelijkheden tot abstraheren worden ook aangereikt. Je krijgt veel individuele begeleiding terwijl meer theoretische onderwerpen groepsmatig worden behandeld.

Privéles.

Voor wie dit wil is er ook de mogelijkheid privé les te nemen. Tijd in overleg.

Workshop Portret tekenen, 2 november 2024!**

Ook voor diegene die al eens een workshop hebben gevolgd!!!!

Onder deskundig leiding wordt je in een dagdeel de basisprincipes en technieken bij gebracht van het portrettekenen. De workshop is geschikt voor zowel beginners om de basis te leren, als voor mensen met enige ervaring die hun techniek verder willen ontwikkelen. Stap voor stap  ga je aan de slag bij de opbouw van een portret. Je leert tijdens de workshop werken met verschillende materialen, je ontdekt de juiste verhoudingen en je leert verschillende technieken om realistische lichtinval en schaduw te creeëren. Na deze workshop ben je in staat om deze hobby zelfstandig verder door te ontwikkelen en je omgeving ( en jezelf) te verbluffen met schitterende tekeningen.

data: 2 november 2024,  van 13 – 16uur,  inclusief model, tekenmateriaal, koffie/thee. Minimaal 6, maximaal 10 personen.

Kosten workshop  € 40,-! 

Workshops:

Stenen beschilderen najaar 2024!**

Wil je graag met een groepje mensen creatief zijn. Deze workshop geef ik thuis in eigen atelier. Onder deskundige leiding krijg je uitgelegd hoe je te werk gaat met een zelf uitgezochte steen. Stap voor stap word je begeleid in het proces van het creëren van je eigen beschilderde steen. Je kunt je laten inspireren door de aanwezige voorbeeld-stenen.  De prijs is incl. steen, gebruik schildersmaterialen, aflakken van de stenen en begeleiding. Erg leuk als een zelfgemaakt cadeau voor St. Nicolaas, Kerst, verjaardag, jubileum en andere mogelijkheden!

Duur: 13—16.30u. Aantal personen: min 4 max 8. 

datum:  najaar 2024.

Kosten: € 35,- p.p.

NIEUW: AQUARELLEREN 19 oktober 2024! **

Een middag om de basis te leren van aquarelleren aan de hand van een specifieke opdracht. Wat leer je: verschillende verf en papier soorten, mengen en vloeien, nat over droog, nat in nat, grote vlakken invullen en details.

Experimenteren met andere materialen zoals afdekvloeistof gebruiken en meer.

Data: najaar 2024 van 13-16.30u

Kosten: € 40,- p.p., incl. koffie/thee excl. materiaal.

NIEUW: MINIATUUR SCHILDEREN 23 november 2024! **

Erg leuk om zelf een miniatuur te schilderen, eenvoudige onderwerpen. Zelf je cadeau maken voor een verjaardag of andere gelegenheid.

Data: najaar 2024 , 13-16.30u

Kosten: € 35,- incl. materiaal, koffie/thee

  • Er is ook de mogelijkheid je als groep op te geven op een datum in overleg voor de workshops. tel. 0620956647
  • In overleg kan ik ook workshops op locatie geven, bijv in personeelskantine, clubhuis of bij u in eigen tuin cq schuur, hobbyruimte zolang er genoeg ruimte is!

docent:
Ietje Röhr is in 1988 afgestudeerd aan de Nieuwe Leraren Opleiding richting tekenen- en schilderen / textiele werkvormen. Zij schildert portretten van mens en dier, exposeert regelmatig en heeft een jarenlange ervaring in lesgeven.

materialen:
Je krijgt voorlichting over materialen. Het is de bedoeling dat je zelf je eigen materiaal aanschaft. Op deze manier bouw je zelf ook ‘n eigen ‘arsenaal’ op. Tekenmaterialen (houtskool en schetspapier) zijn wel bij de cursus inbegrepen, voor verdere vragen over materialen kun je bij Ietje terecht.

tijden cursussen:
Maandagmiddag van 13.30 u. tot 16.00 uur. Maandagavond 19 – 21.30u. Dinsdagavond 19-21.30u. Woensdagavond 19-21.30U (alleen bij voldoende aanmelding) 

Kosten*:
Een teken-/schildercursus kost
€ 120,00 voor 10 lessen. incl. tekenmateriaal, koffie/thee. excl. verf, penselen en andere materialen.

* Cursusvoorwaarden: Bij inschrijving verplicht men zich het gehele cursusgeld bij aanvang te betalen. Restitutie van cursusgeld tijdens of na de cursus voor niet gevolgde lessen is niet mogelijk. Bij verhindering kan men in overleg de gemiste les inhalen op een andere cursusdag gedurende de cursustijd. Gemiste lessen vervallen na afloop van het seizoen. In uitzonderlijke gevallen kan ( van dit laatste) hiervan afgeweken worden. In geval van ziekte of verhindering van docent wordt de les aan het einde van de cursusperiode ingehaald.

Ietje Röhr Atelier is niet aansprakelijk voor schade aan en/of verdwijnen/zoekraken van eigendommen van cursisten.

Inlichtingen: rohr-dubbeld@wxs.nl

** Alleen bij voldoende deelname gaat de workshop door!!!